Over "Toer de Boer op"

'Toer de Boer op' is een vereniging van plattelandsondernemers, die producten en diensten van het platteland leveren. De fiets- en wandelroutes voeren u langs tal van theetuinen, kunstateliers, boerderijwinkels en bijzondere overnachtingsadressen in de IJsselvallei.

Fietsen en wandelen in de IJsselvallei

Waar de Veluwe aan de IJssel komt, is een prachtig agrarisch cultuurlandschap ontstaan.knotwilg Gevormd tijdens de voorlaatste ijstijd, door de gletsjer uitgesleten tussen de stuwwallen van de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. Later door de mens ontgonnen en verder ingericht met zijn sprengen en weteringen, polder- en kavellandschap.
Prachtige gebieden die u rust, ruimte en veel landschappelijke afwisseling bieden, maar ook gezellige dorpen en steden als Elburg, Hattem, Heerde, Epe, Twello, Brummen, Dieren en Renkum. Het is een genoegen om te fietsen en te wandelen door deze regio’s met hun gastvrije plattelandsbedrijven.

Fietsroutenetwerk en wandelroutes

koeienDe beste manier om de IJsselvallei en Veluwezoom te ontdekken is per fiets of te voet. Rustieke dorpjes, stille landweggetjes, statige landgoederen en eeuwenoude kerkjes. Het totale gebied van de Veluwe is voorzien van een fietsroutenetwerk met knooppunten.
De door ‘Toer de Boer op’ ontwikkelde fietsroutes in ‘Fietsen door de IJsselvallei en over de Noord Veluwe’ sluiten hierop aan. Tevens heeft de vereniging een uniek wandelnetwerk ontworpen: ‘Voetzoekers van Veluwe tot IJssel’. Een uitgebreid aanbod van routes vindt u bij de plaatselijke VVV. Daar helpen ze u graag op weg met informatie en leuke suggesties.

 

Ons advies: Toer de Boer op en maak kennis met een ander plattelandsleven

De bedrijven die zijn aangesloten bij ‘Toer de Boer op’ kunt u herkennen aan het logo op vlag of bord. U weet dan zeker dat u op het juiste adres bent voor een fascinerende kennismaking met het platteland. Maak van deze gastvrijheid gebruik en laat u vertellen over het bedrijf, het omringende landschap, de gebruiken op het platteland en nog veel meer. De leden van ‘Toer de Boer op’ zullen het u graag vertellen.

Hebt u opmerkingen of suggesties, laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.