Sneeuwklokjesfeest

Sneeuwklokjesfeest_2020-1
Categorie
Toer de Boer op
Datum
vrijdag 7 februari 2020 10:00
Locatie
Kwekerij/Tuin De Boschhoeve - Boshoeve 3
Telefoon
026-4821231
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sneeuwklokjesfeest do. 6, vr. 7 en za. 8 februari van 10.00 - 17.00 uur.
Dit lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar natuurlijk vooral van sneeuwklokjes. We hebben gespecialiseerde collega-kwekers uitgenodigd, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten.
In de schuur is veel plaats ingeruimd voor kramen met ‘galanthofilia’: variërend van sneeuwklokjes van wolvilt, wenskaarten, botanische tekeningen, servetten, Engels servies, vaasjes, glaasjes en truien met sneeuwklokjes en sieraden. In de tunnelkas vindt u voorjaarsbloemwerk, de eerste viooltjes en primula’s maar ook onze collectie pioenen en voorjaarsbloeiende heesters.
Kwekers: Cathy Portier: sneeuwklokjes, Helleborus en alpineplanten, Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes, kwekerij Valckenhof: biologisch geteelde inheemse bomen en heesters, Gärtnerei Pflanze und Co: cyclamenspecialiteiten, Maretakkenkwekerij Moergestel: fruitbomen met mistletoe.
De Boschhoeve biedt sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende narcissen en vroeg bloeiende bosplanten, pioenen, voorjaarsbloeiende heesters van Rein en Mark Bulk.
De zadenrekken zijn weer gevuld en de ouderwetse bollenkisten liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen. Waaronder een grote collectie dahlia’s in zachte, diepe of spetterende kleuren, met ook dit jaar een flink aantal nieuwe cultivars.
De tuin zal bij goed weer open zijn, in de boomgaard, enkele borders en het voorjaarslaantje zijn meer dan 350 verschillende sneeuwklokjes aangeplant. De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.
Open Sneeuwklokjesdagen: za. 15, za. 22 februari en za. 29 febr. Open tuin en verkoop van sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen. De toegang is deze dagen gratis.
Sneeuwklokjesfeest 2020 2