Sneeuwklokjesfeest

Categorie
Toer de Boer op
Datum
vrijdag 9 februari 2018 10:00
Locatie
Kwekerij/Tuin De Boschhoeve - Boshoeve 3
Telefoon
026-4821231
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sneeuwklokjesfeest do. 8, vr. 9 en za. 10 februari van 10.00 - 17.00 uur.
Dit lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar natuurlijk vooral van sneeuwklokjes. We hebben gespecialiseerde collega-kwekers uitgenodigd, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten.
In de schuur is veel plaats ingeruimd voor kramen met ‘galanthofilia’: variërend van sneeuwklokjeskaarten, botanische tekeningen, servetten, handbeschilderd servies, vaasjes, glaasjes en kleding met sneeuwklokjes en sieraden. In de tunnelkas vindt u voorjaarsbloemwerk, de eerste viooltjes en primula’s maar ook onze collectie pioenen en voorjaarsbloeiende heesters.
Lezingen: do. om 12.00 uur houdt Wim Boens een lezing over Leucojum, ook bekend als het lenteklokje en zomerklokje. Op za. om 12.00 uur houdt Nieteke Roeper in de kleine schuur haar lezing ‘Hoe komen de sneeuwklokjes op Texel? ’.
Kwekers: Cathy Portier (B.): sneeuwklokjes, Helleborus en alpineplanten, Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes, kwekerij Valckenhof : biologisch geteelde inheemse bomen en heesters, De Boschhoeve: sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende narcissen en vroeg bloeiende bosplanten, voorjaarsbloeiende heesters van Rein en Mark Bulk. Een collectie kleinbloemige clematissen is weer binnen en de ouderwetse bollenkisten liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen. Waaronder behalve Eucomis, Crocosmia, Acidanthera en Galtonia een grote collectie dahlia’s in zachte, diepe of spetterende kleuren, met een flink aantal nieuwe cultivars.
De tuin zal bij goed weer open zijn, in de boomgaard, enkele borders en het voorjaarslaantje zijn meer dan 350 verschillende sneeuwklokjes aangeplant. De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.
Onze Open Sneeuwklokjesweekenden: za. 17 en zo. 18, za. 24 en zo. 25 februari, Open tuin en verkoop van sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen. De toegang is deze weekenden gratis.
Voor de start van verkoop van Helleborussen van kwekerij De Hessenhof kijk op de www.hessenhof.nl.